بارداری بعد از پیکرتراشی یکی از دغدغههای بانوانی است که تصمیم به استفاده از انواع روشهای کانتورینگ، برای اصلاح اندام خود را دارند. باید توجه داشت تکنیکهای مختلف این جراحی اثر منفی بر توانایی بارداری فرد در آینده نخواهد داشت و از این نظر محدودیتی برای افراد ایجاد نمیکند.
از طرفی تاثیرات بارداری بر نتایج پیکرتراشی وابسته به شرایط جسمی هر فرد بوده و در همه افراد یکسان نیست. از این رو لازم است با پزشک خود در این رابطه مشورت نمایید. در این مقاله تمامی نکاتی که قبل از اقدام به بارداری پس از جراحی باید در نظر بگیرید را بررسی میکنیم.
آیا بارداری بعد از پیکرتراشی ممکن است؟
پیکرتراشی شامل مجموعهای از تکنیکهای مختلف جراحی و روشهای غیر جراحی است که با هدف از بین بردن چربی و بافت اضافه در قسمتهای مختلف بدن، در شکل دهی و ایجاد فرم مطلوب اندامی بسیار کارآمد است. بسیاری از افراد که قصد باردار شدن در آینده را دارند، در مورد استفاده از روشهای کانتورینگ بدن دچار تردید میشوند.
ممکن است این نگرانی وجود داشته باشد که آیا پیکرتراشی بر توانایی باردار شدن افراد تاثیر منفی دارد؟ طبق مطالعات انجام شده در این زمینه، تکنیکهای کانتورینگ بدن هیچ تاثیر پزشکی منفی بر بارداریهای آینده نخواهد داشت و امکان بارداری بعد از پیکرتراشی نیز وجود دارد.
برای انجام این جراحی در کرج؛ مقاله بهترین جراح پیکرتراشی در کرج را مطالعه کنید!
بهترین زمان بارداری بعد از پیکرتراشی
مدت زمان انتظار برای باردار شدن بعد از کانتورینگ، به عوامل مختلفی وابسته است و بازه زمانی مشخصی را برای همه افراد نمیتوان پیشنهاد کرد. یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در این زمینه نوع تکنیک مورد استفاده در پیکرتراشی است. برای مثال در مورد لیپوساکشن که یکی از روشهای رایج در کانتورینگ بدن است، برای تصمیمگیری برای بارداری باید تا زمان بهبودی کامل بدن صبر کرد.
اکثر جراحان توصیه میکنند، افراد حداقل یک فاصله زمانی 6 ماهه را برای برنامه ریزی بارداری بعد از لیپوساکشن در نظر بگیرند. طی این مدت بدن بهبود یافته و آمادگی لازم را برای بارداری به دست میآورد.
ابدومینوپلاستی دیگر روش مورد استفاده در اصلاح فرم بدن است که طی آن چربی و پوست اضافی شکم حذف و با اصلاح بافتهای زیرین، فرم مطلوب شکم ایجاد میگردد. برنامهریزی برای بارداری در این روش با روش لیپوساکشن متفاوت است. بعد از ابدومینوپلاستی بدن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا بهطور کامل بهبود پیدا کند.
کارشناسان توصیه میکنند برای بارداری حداقل 12 ماه صبر کنید تا احتمال بروز عوارض جانبی در دوران مراقبت های بعد از پیکرتراشی به حداقل برسد. تصمیم گیری برای بارداری بعد از پیکرتراشی به سلامت جسمی و شرایط پزشکی افراد نیز بستگی دارد. از این رو لازم است هر فرد با پزشک متخصص خود مشورت نماید تا با ارزیابی شرایط سلامتی و خطرات بالقوه، بهترین زمان برای بارداری مشخص گردد.
آیا نتایج پیکرتراشی بعد از بارداری تغییر میکند؟
دوران بارداری با تغییراتی در فرم بدن مانند اضافه شدن وزن همراه است. اگر چه ممکن است چربیهای اضافی حذف شده طی پیکرتراشی به نواحی تحت درمان باز نگردد، اما این امکان وجود دارد که در سایر نقاط بدن رسوب کرده و تناسب اندام فرد را تحت تاثیر قرار دهد. علاوهبر این بارداری میتواند با اثرات دیگری مانند شل شدن پوست شکم و افتادگی سینهها همراه باشد.
تغییرات ایجاد شده از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و در همه افراد یکسان نیست. تغییرات در میزان کشش پوست و تغییرات تون عضلات در افراد مختلف متفاوت است. نکته مهم در رابطه با اثرات بارداری بعد از پیکرتراشی بر نتایج آن، رعایت سبک زندگی سالم و پیشگیری از اضافه وزن زیاد است. در این صورت تغییرات ایجاد شده سریعتر به حالت اولیه باز گشته و میتوان از نتایج این روش بیشتر بهرهمند شد.
چگونه میتوان بارداری سالم بعد از پیکرتراشی داشت؟
با رعایت برخی دستورالعملها میتوان بارداری سالم را بعد از کانتورینگ بدن تجربه کرد. دقت و توجه به این موارد کمک خواهد کرد اثرات پیکرتراشی پایدارتر بوده و تناسب اندام مطلوب خود را به دست آورید.
1. فعالیت بدنی منظم حین بارداری بعد از پیکرتراشی و بعد از آن
فعالیت ورزشی منظم طی دوران بارداری و بعد از آن و داشتن سبک زندگی فعال، از اضافه وزن بیرویه جلوگیری کرده و ضمن تجربه بارداری سالمتر، به شما کمک خواهد کرد سریعتر به فرم بدنی دلخواه خود باز گردید.
2. داشتن برنامه غذایی سالم
رعایت رژیم غذایی سالم از دیگر نکات کلیدی در بارداری بعد از پیکرتراشی است. رژیم غذایی حاوی پروتئین و فیبر کافی به شما کمک میکند مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. از مصرف شیرینی زیاد و غذاهای فرآوری شده و فست فودها تا جای ممکن اجتناب کنید. با کاهش حجم وعدههای غذایی و افزایش تعداد میان وعدهها میتوانید کالری دریافتی خود را بهتر مدیریت کنید.
3. هیدراته نگه داشتن بدن
مصرف مایعات و آب کافی با هیدراته نگه داشتن بدن، در تنظیم متابولیسم بدن نقش مهمی دارد. طبق مطالعات انجام شده نوشیدن آب کافی در افزایش سوخت وساز بدن موثر است. علاوهبر این مصرف مقدار کافی آب در حذف سموم بدن نیز نقش دارد. زنان باردار باید روزانه 8 لیوان آب را مصرف کنند تا بارداری سالمی را تجربه نمایند
4. خواب کافی
داشتن خواب و استراحت کافی از دیگر مواردی است که باید در سلامت بارداری بعد از پیکرتراشی مد نظر داشته باشید. خواب ناکافی و بی کیفیت، سبب عدم تعادل هورمونی گشته و میتواند عوارضی مانند اضافه وزن بیشتر را طی بارداری در پی داشته باشد.
5. مراجعه به پزشک
مراجعات منظم به پزشک و ارزیابی دقیق شرایط جسمی شما، سبب میگردد توصیههای پزشکی سلامتی لازم به صورت شخصی سازی شده و متناسب با شرایط شما در اختیارتان قرار گیرد.
نتیجهگیری
بارداری بعد از پیکرتراشی با در نظر گرفتن زمان بندی مناسب بعد از کانتورینگ بدن، مشکلی برای فرد ایجاد نخواهد کرد. این زمان بسته به شرایط جسمانی فرد و نوع تکنیک مورد استفاده در پیکرتراشی متفاوت است. برای آگاهی از زمان مناسب بارداری بعد از پیکرتراشی لازم است با پزشک خود مشورت نمایید.
تغییرات ایجاد شده طی دوران بارداری، با رعایت برخی نکات قابل برگشت هستند. برای تجربه بارداری سالمتر بعد از کانتورینگ، لازم است ضمن داشتن رژیم غذایی سالم، فعالیتهای ورزشی منظم را نیز در برنامه روزانه خود قرار دهیم.